Μπισκότα βρόμης με λευκή σοκολάτα και κράνμπερι

Χρόνος Παρασκευής
20'

Χρόνος Ψησίματος
7'-9'

Μερίδες
20 μπισκότα

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο | Milbona
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη | Belbake
- 25 γρ. λευκή ζάχαρη | Belbake
- 2 μέτρια αβγά (100 γρ.) | Νώμα
- 1 φακελάκι βανίλια | Belbake
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | Νώμα
- 50 γρ. νιφάδες βρόμης | Crownfield
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα | Belbake
- 1 πρέζα αλάτι | Νώμα
- ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- ¼ κ.γ. κανέλα | Kania
- 100 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι | Alesto
- 100 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας ή λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη | Fin Carre
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθέρμανση φούρνου: Ρυθμίστε στους 190°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αφράτεμα μείγματος: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Προσθήκη υγρών: Ενσωματώστε τα αβγά και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
- Ξηρά υλικά: Προσθέστε αλεύρι, βρόμη, κορν φλάουρ, μαγειρική σόδα, αλάτι, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τελική προσθήκη: Ρίξτε τα κράνμπερι και τη λευκή σοκολάτα. Ανακατέψτε απαλά.
- Σχηματισμός: Χρησιμοποιώντας κουτάλι παγωτού (scoop), σχηματίστε μπάλες ζύμης (περίπου 2 κ.σ.) και τοποθετήστε τες στο ταψί, αφήνοντας 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήσιμο: Ψήστε για 7-9 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες, αλλά να φαίνονται υγρά στο κέντρο.
- Κρύωμα: Αφήστε τα στο ταψί για 3 λεπτά και μεταφέρτε τα σε σχάρα να κρυώσουν.

