Μαρινάρισμα κοτόπουλου: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 4 ώρες.
Παρασκευή σάλτσας βουτύρου (makhani): Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε την τρυπημένη πράσινη πιπεριά και τα μπαχαρικά: κανέλα, κάρδαμο, γαρίφαλο, δάφνη, γκαράμ μασάλα και πάπρικα. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το μέλι. Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Περνάμε τη σάλτσα από λεπτό σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τα στερεά.
Ψήσιμο κοτόπουλου και τελική σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τη σουρωμένη σάλτσα βουτύρου. Προσθέτουμε επιπλέον 25 γρ. βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει.
Σερβίρισμα: Σερβίρουμε το βουτυράτο κοτόπουλο σε βαθιά πιάτα ή μπολ, συνοδεύοντάς το με αρωματικό ρύζι. Γαρνίρουμε με κόλιανδρο, καβουρδισμένα κάσιους και μια κουταλιά κρέμα γάλακτος σε κάθε μερίδα.