Skip to main content

Ντάκος

Ντάκος

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

0'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • Κριθαροκούλουρα (παξιμάδια), Χρυσός Μύλος
  • 2 μεγάλες κόκκινες και ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο, Deluxe
  • 1 κ.γ. μέλι, γλυκάνθη
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 5 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. θυμάρι, Kania
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 200γρ. φέτα σπασμένη με τα δάκτυλα, ΓΑΛΠΟ

 

Για το σερβίρισμα

  • Κάπαρη
  • Ελιές μαύρες κομμένες σε ροδέλες, EY
  • Ελαιόλαδο, EY

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Τρίψτε μια ντομάτα και την άλλη ψιλοκόψτε την.
  2. Τοποθετήστε την ψιλοκομμένη ντομάτα σε ένα μπολ μαζί με το μηλόξιδο, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό, το θυμάρι, το κρεμμυδάκι, τη φέτα και ανακατέψτε.
  3. Σε ένα πιάτο τοποθετήστε τα κριθαροκούλουρα και τοποθετήστε πάνω την τριμμένη ντομάτα σε λεπτή στρώση.
  4. Μοιράστε πάνω από την τριμμένη ντομάτα το μείγμα με τη φέτα.
  5. Γαρνίρετε με κάπαρη, ελιές και ραντίστε ελαιόλαδο.