Skip to main content

Pad Thai

Pad Thai

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

10'

Μερίδες

2

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. noodles ρυζιού, Vitasia
  • 3 κ.σ λάδι φυτικό, Vita d’or
  • 250γρ. μέτριες γαρίδες, αποφλοιωμένες, Ocean Sea
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο τσίλι
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (λευκό μέρος)
  • 5 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 3 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake

 

Για σερβίρισμα:

  • Φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος)
  • Φύλλα κόλιανδρο
  • 100γρ. φύτρες φασολιών
  • 50γρ. καβουρδισμένα φιστίκια, Alesto
  • Μοσχολέμονο (lime) κομμένο σε μοίρες

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Μουλιάζουμε τα noodles 10 λεπτά σε χλιαρό νερό, στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε ελαφρά. Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε όλα τα υλικά της συνταγής.
  2. Σε γουόκ με 1 κ.σ. λάδι ψήνουμε τα αυγά ανακατεύοντας (scrambled) και τα αφαιρούμε.
  3. Σοτάρουμε σε 1 κ.σ. λάδι το σκόρδο, το τσίλι και το κρεμμυδάκι.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ψήνουμε 2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα noodles και τη σάλτσα (σόγια, ψαριού, λάιμ, ζάχαρη). Ανακατεύουμε καλά.
  6. Επιστρέφουμε τα αυγά στο γουόκ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  7. Σερβίρουμε με φύτρες φασολιών, φιστίκια, κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμυδάκι και μοίρες λάιμ στο πλάι.