Skip to main content

Pad Thai με βοδινό

Pad Thai με βοδινό

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

5'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. noodles ρυζιού | Vitasia
  • 3 κ.σ. φυτικό λάδι | Vita dor
  • 2 αβγά, χτυπημένα | νώμα
  • 200 γρ. βοδινό φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι
  • 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 40ml σάλτσα ψαριού
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη | Belbake
  • Xυμός από ένα λάιμ
  • 100 γρ. φύτρες φασολιών

 

Για σερβίρισμα:

  • 4 κ.σ. τηγανητό κρεμμύδι | Kania
  • 4 κ.σ. ανάλατα καβουρδισμένα φιστίκια
  • Φύλλα κόλιανδρου

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρό νερό και τοποθετούμε τα noodles ρυζιού για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στο μπολ μαζί με 1 κ.σ. λάδι, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Ετοιμάζουμε τα αβγά: Σε ένα άλλο μπολάκι τοποθετούμε και τα αβγά. Χτυπάμε ελαφρά το μείγμα. Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τα αβγά με μια κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (όπως ψήνουμε τα αβγά scrabbled).
  3. Ετοιμάζουμε το βοδινό: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και, αφού κάψει, σοτάρουμε το βοδινό και το τσίλι.
  4. Όταν ψηθεί το βοδινό, βάζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη σάλτσα ψαριού, τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, τα noodles, τις φύτρες φασολιών και το ψημένο αβγό.
  6. Σερβίρουμε σε πιατέλα, ή τέσσερα μικρά μπολ, και πασπαλίζουμε με φιστίκια, τηγανητό κρεμμύδι και φύλλα κόλιανδρου.