Pad Thai με βοδινό

Χρόνος Παρασκευής
30'

Χρόνος Ψησίματος
5'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. noodles ρυζιού | Vitasia
- 3 κ.σ. φυτικό λάδι | Vita d’or
- 2 αβγά, χτυπημένα | νώμα
- 200 γρ. βοδινό φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι
- 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 40ml σάλτσα ψαριού
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη | Belbake
- Xυμός από ένα λάιμ
- 100 γρ. φύτρες φασολιών
Για σερβίρισμα:
- 4 κ.σ. τηγανητό κρεμμύδι | Kania
- 4 κ.σ. ανάλατα καβουρδισμένα φιστίκια
- Φύλλα κόλιανδρου
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρό νερό και τοποθετούμε τα noodles ρυζιού για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στο μπολ μαζί με 1 κ.σ. λάδι, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Ετοιμάζουμε τα αβγά: Σε ένα άλλο μπολάκι τοποθετούμε και τα αβγά. Χτυπάμε ελαφρά το μείγμα. Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τα αβγά με μια κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (όπως ψήνουμε τα αβγά scrabbled).
- Ετοιμάζουμε το βοδινό: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και, αφού κάψει, σοτάρουμε το βοδινό και το τσίλι.
- Όταν ψηθεί το βοδινό, βάζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη σάλτσα ψαριού, τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος, προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, τα noodles, τις φύτρες φασολιών και το ψημένο αβγό.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα, ή τέσσερα μικρά μπολ, και πασπαλίζουμε με φιστίκια, τηγανητό κρεμμύδι και φύλλα κόλιανδρου.