Skip to main content

Παγωτό με γάλα καρύδας, μπανάνα και μάνγκο

Παγωτό με γάλα καρύδας, μπανάνα και μάνγκο

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα) | Vitasia
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη | Belbake
  • ½ κ.γ. (2 γρ.) κόμμι ξανθάνης (xanthan gum)
  • 300 γρ. παγωμένα εξωτικά φρούτα (μπανάνες, μάνγκο, παπάγια)
  • Νιφάδες καρύδας, ελαφρώς καβουρδισμένες | Belbake
  • Βρώσιμα λουλούδια (προαιρετικά)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Για τις νιφάδες καρύδας: Σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε τις νιφάδες καρύδας. Καβουρδίστε τες ελαφρώς και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ.
  2. Για το παγωτό: Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ (επεξεργαστή τροφίμων) και αλέστε καλά. Εάν χρειαστεί, προσθέστε επιπλέον γάλα καρύδας μέχρι να έχετε ένα λείο παγωτό.
  3. Τοποθετήστε το παγωτό σε παγωμένα ποτήρια και γαρνίρετε με τις νιφάδες καρύδας και τα βρώσιμα λουλούδια (προαιρετικά).