Παγωτό με γάλα καρύδας, μπανάνα και μάνγκο

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα) | Vitasia
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη | Belbake
- ½ κ.γ. (2 γρ.) κόμμι ξανθάνης (xanthan gum)
- 300 γρ. παγωμένα εξωτικά φρούτα (μπανάνες, μάνγκο, παπάγια)
- Νιφάδες καρύδας, ελαφρώς καβουρδισμένες | Belbake
- Βρώσιμα λουλούδια (προαιρετικά)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Για τις νιφάδες καρύδας: Σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε τις νιφάδες καρύδας. Καβουρδίστε τες ελαφρώς και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ.
- Για το παγωτό: Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ (επεξεργαστή τροφίμων) και αλέστε καλά. Εάν χρειαστεί, προσθέστε επιπλέον γάλα καρύδας μέχρι να έχετε ένα λείο παγωτό.
- Τοποθετήστε το παγωτό σε παγωμένα ποτήρια και γαρνίρετε με τις νιφάδες καρύδας και τα βρώσιμα λουλούδια (προαιρετικά).