Phirni με μάνγκο

Χρόνος Παρασκευής
60'

Χρόνος Ψησίματος
20'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
- 100 γρ. ρύζι μπασμάτι | Golden Sun
- 1 πρέζα αλάτι | νώμα
- 4 σπόροι κάρδαμου
- 1 γρ. ίνες σαφράν
- 300 γρ. νερό
- 50 γρ. ζαχαρούχο γάλα | Milbona
- 350ml γάλα αιγινό ή αγελαδινό
- 24 γρ. (2 κ.σ.) άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουερ)
- 20 γρ. (3 κ.σ.) ροδόσταγμα
- 20 γρ. (3 κ.σ.) νερό
- 100 γρ. πουρές μάνγκο
Για το σερβίρισμα:
- 2 κ.σ. ανάλατα αμύγδαλα, χοντροκομμένα | νώμα
- 4 κ.σ. φρέσκο μάνγκο σε μικρούς κύβους
- 1 τεμ. φύλλο ασήμι Varakh
- Αποξηραμένα ροδοπέταλα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Χοντροαλέθουμετο ρύζι σε έναn επεξεργαστή τροφίμων. Μουλιάζουμε το μπασμάτι για 1 ώρα σε κρύο νερό. Ακολούθως το στραγγίζουμε.
- Σε μέτρια κατσαρόλα βράζουμε 300 γρ. νερό με το αλάτι, τους σπόρους κάρδαμου και τις ίνες σαφράν. Μόλις κοχλάσει, προσθέτουμε το αλεσμένο ρύζι και ανακατεύουμε.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου για να μην κολλήσει το ρύζι.
- Όταν το ρύζι μαλακώσει, προσθέτουμε το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα και δυναμώνουμε τη φωτιά για να κοχλάσει ξανά.
- Παράλληλα, διαλύουμε το άμυλο καλαμποκιού στο ροδόσταγμα και στο νερό.
- Μόλις το μείγμα γάλακτος κοχλάσει, ρίχνουμε το διαλυμένο άμυλο και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε τον πουρέ μάνγκο, ανακατεύοντας καλά.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε 4 μεγάλα ή 8 μικρότερα μπολάκια.
- Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα, τους κύβους μάνγκο, το ασήμι και ροδοπέταλα.