Skip to main content

Piscialandrea

Piscialandrea

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

120'

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

6

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 7γρ. (1 φακελάκι ή 2 κ.γ.) μαγιά, Belbake
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
  • 100γρ. αλεύρι χωριάτικο, νώμα
  • 1 κ.γ. (8γρ.) αλάτι,νώμα
  • 250γρ. χλιαρό νερό
  • 16γρ. (4 κ.γ.) ελαιόλαδο, νώμα
  • 1 κ.γ. μέλι, νώμα

Για τα υλικά της πίτας

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
  • 400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας, Combino
  • 1κ.γ. αλάτι,νώμα
  • 6-8 φιλέτα αντζούγιας, NIXE
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 100γρ. μικρές μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, νώμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Ρίγανη για το πασπάλισμα, νώμα

 

Για το ψήσιμο

  • 1 κ.σ. λεπτό σιμιγδάλι ή τριμμένη φρυγανιά

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη με τη σειρά που σας δίνεται στη συνταγή.
  2. Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να κολλά ελαφρώς στα χέρια. Λαδώστε τα χέρια σας και κάντε τη ζύμη σαν μια μπάλα.
  3. Στη συνέχεια βάλτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη.
  4. Αφήστε την για 2 ώρες σε ζεστό περιβάλλον ή μέχρι να φουσκώσει.
  5. Κόψτε ένα λαδόχαρτο διαμέτρου 35 εκατοστών και τοποθετήστε το σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών.
  6. Ακολούθως, λαδώστε το λαδόχαρτο με ελαιόλαδο και πασπαλίστε το με σιμιγδάλι ή με τριμμένη φρυγανιά.
  7. Αφού φουσκώσει η ζύμη (μετά από 2 ώρες), τοποθετήστε τη ζύμη επάνω στο λαδόχαρτο που λαδώσατε με ελαιόλαδο.
  8. Αλείψτε τα δάκτυλα σας με ελαιόλαδο κι ανοίξτε τη ζύμη με τα δάκτυλά σας για να δημιουργηθούν μικρές τρύπες σαν «λακκούβες».
  9. Όταν έχετε μια στρογγυλή πίτα διαμέτρου 30 εκατοστών τότε σημαίνει πως είναι έτοιμη.
  10. Σκεπάστε την με καθαρό ρούχο κουζίνας και αφήστε την για μισή ώρα σε ζεστό περιβάλλον ή μέχρι να φουσκώσει ξανά.

Για τα υλικά της πίτας

  1. Τοποθετήστε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε το καλά με τις ντομάτες.
  2. Ανακατέψτε την κάπαρη όπως και τις λεπτές σκελίδες σκόρδο με το λάδι από τις αντζούγιες για να μην καούν στο ψήσιμο.

Για την τελική προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Αφού ετοιμάσετε τη ζύμη (έχει φουσκώσει δεύτερη φορά) και τα υλικά, τοποθετήστε την ντομάτα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  3. Τοποθετήστε πάνω στη ζύμη όλα τα υλικά εκτός από τη ρίγανη.
  4. Ψήστε 25 λεπτά ή αναλόγως με τον φούρνο σας. Το ζητούμενο είναι να έχετε ψημένη ζύμη και ροδοκόκκινη κρούστα.
  5. Λίγο πριν σερβίρετε, ρίξτε επάνω τη ρίγανη.