Πίτσα Μαργαρίτα

Χρόνος Παρασκευής
10'

Χρόνος Ψησίματος
14'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 στρογγυλή ζύμη διαμέτρου 24 εκατοστών (μισή ποσότητα από τη βασική συνταγή για πίτσα)
- 4 κ.σ. σάλτα ντομάτας με βασιλικό | Combino
- 100 γρ. μίνι μοτσαρέλα | Lovilio
- 1 κ.σ. σιμιγδάλι λεπτό | χρυσός μύλος
Για το στόλισμα:
- 8 φύλλα φρέσκος βασιλικός
- 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο μαζί με ένα μεγάλο επίπεδο ταψί για 10 λεπτά στους 230°C.
- Στραγγίξτε τα μοτσαρελίνια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Πλύνετε τα ντοματίνια και τον βασιλικό, στεγνώστε τα και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση.
- Ανοίξτε τη ζύμη (σύμφωνα με τη Συνταγή #2). Βγάλτε το ζεστό ταψί από τον φούρνο και τοποθετήστε το σε πυρίμαχο πάγκο. Πασπαλίστε το με σιμιγδάλι και μεταφέρετε προσεκτικά τη ζύμη πάνω του.
- Απλώστε 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας στη ζύμη, αφήνοντας περίπου δύο δάχτυλα περιμετρικά χωρίς σάλτσα.
- Ψήστε την πίτσα για περίπου 10 λεπτά στον αέρα.
- Προσθέστε τη μοτσαρέλα γύρω γύρω και ψήστε για ακόμα 4 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδοκοκκινίσει και το τυρί να λιώσει.
- Λίγο πριν σερβίρετε, προσθέστε τον βασιλικό και τα ντοματίνια πάνω από την πίτσα.

