Ποικιλία κρεατικών στη σχάρα

Χρόνος Παρασκευής
30'

Χρόνος Ψησίματος
15'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Κρέατα:
- 4 σουβλάκια χοιρινά
- 4 σουβλάκια κοτόπουλο
- 4 μπριζολάκια χοιρινά λαιμού
- 4 μπιφτέκια μοσχαρίσια ή κοτόπουλο
- 2 λουκάνικα χωριάτικα (κομμένα στα τέσσερα)
- 8 μικρά λουκάνικα γερμανικά Bratwurst | Dulano
- 8 παϊδάκια αρνίσια (ή άλλες εναλλακτικές κοπές ή παρασκευές αρνιού)
Συνοδευτικά:
- 4 ελληνικές πίτες για σουβλάκι | Χρυσός Μύλος
- 500 γρ. τραγανές πατάτες wedges ψημένες στον φούρνο | Harvest Basket
- 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 2 αγγουράκια, κομμένα σε φέτες
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 8 πράσινα πιπεράκια τουρσί | ΕΥ
- 1 λεμόνι, κομμένο σε τέταρτα
- 150 γρ. φέτα | ΓΑΛΠΟ
- 100 γρ. ελιές Καλαμών | νώμα
- 100 γρ. πίκλες λαχανικών | Freshona
- Φρέσκος μαϊντανός και ρίγανη
Σάλτσες:
- 200 γρ. τζατζίκι | Chef Select
- 150 γρ. σάλτσα γιαουρτιού με μέλι και μουστάρδα (100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 25 γρ. μέλι, 25 γρ. μουστάρδα, 1 κ.γ. χυμός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι)
- 100 γρ. σάλτσα BBQ | Kania
- 100 γρ. μουσταρδομαγιονέζα (75 γρ. μαγιονέζα, 25 γρ. μουστάρδα, 1 κ.γ. χυμός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Προετοιμασία κρεάτων:
- Αλατοπιπερώστε τα σουβλάκια, τα μπριζολάκια, τα μπιφτέκια, τα παϊδάκια και τα λουκάνικα.
- Ζεστάνετε καλά τη σχάρα ή το BBQ σας.
- Ψήστε πρώτα τα παϊδάκια και τα μπριζολάκια μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά.
- Ψήστε τα σουβλάκια κοτόπουλου και χοιρινού, γυρνώντας τα συχνά για ομοιόμορφο ψήσιμο.
- Ψήστε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.
- Ψήστε τα μπιφτέκια μέχρι να ψηθούν στο επιθυμητό επίπεδο.
Προετοιμασία συνοδευτικών:
- Για τις πατάτες: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνετε στον φούρνο για ½ ώρα.
- Ζεστάνετε τις πίτες σε τηγάνι ή στη σχάρα και κόψτε τες σε τέταρτα.
- Ετοιμάστε τις φρέσκες ντομάτες, τα αγγουράκια και το κρεμμύδι.
- Κόψτε τη φέτα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
- Τοποθετήστε τις ελιές και τις πίκλες σε μικρά μπολάκια.
Σερβίρισμα:
- Στρώστε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε μια μεγάλη ξύλινη πιατέλα.
- Τοποθετήστε τα κρέατα περιμετρικά σε ομάδες, για να είναι ευδιάκριτα.
- Βάλτε τις πίτες και τις πατάτες δίπλα στα κρέατα.
- Στολίστε με τις φέτες ντομάτας, αγγουριού, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τη φέτα, τις ελιές και τις πίκλες.
- Βάλτε τις σάλτσες σε μικρά μπολάκια στο κέντρο της πιατέλας.
- Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και ρίγανη και προσθέστε τα λεμόνια για το σερβίρισμα.