Skip to main content

Ποικιλία κρεατικών στη σχάρα

Ποικιλία κρεατικών στη σχάρα

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

15'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Κρέατα:

  • 4 σουβλάκια χοιρινά
  • 4 σουβλάκια κοτόπουλο
  • 4 μπριζολάκια χοιρινά λαιμού
  • 4 μπιφτέκια μοσχαρίσια ή κοτόπουλο
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα (κομμένα στα τέσσερα)
  • 8 μικρά λουκάνικα γερμανικά Bratwurst | Dulano
  • 8 παϊδάκια αρνίσια (ή άλλες εναλλακτικές κοπές ή παρασκευές αρνιού)

Συνοδευτικά:

  • 4 ελληνικές πίτες για σουβλάκι | Χρυσός Μύλος
  • 500 γρ. τραγανές πατάτες wedges ψημένες στον φούρνο | Harvest Basket
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 αγγουράκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 πράσινα πιπεράκια τουρσί | ΕΥ
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε τέταρτα
  • 150 γρ. φέτα | ΓΑΛΠΟ
  • 100 γρ. ελιές Καλαμών | νώμα
  • 100 γρ. πίκλες λαχανικών | Freshona
  • Φρέσκος μαϊντανός και ρίγανη

 

Σάλτσες:

  • 200 γρ. τζατζίκι | Chef Select
  • 150 γρ. σάλτσα γιαουρτιού με μέλι και μουστάρδα (100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 25 γρ. μέλι, 25 γρ. μουστάρδα, 1 κ.γ. χυμός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι)
  • 100 γρ. σάλτσα BBQ | Kania
  • 100 γρ. μουσταρδομαγιονέζα (75 γρ. μαγιονέζα, 25 γρ. μουστάρδα, 1 κ.γ. χυμός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Προετοιμασία κρεάτων:

  1. Αλατοπιπερώστε τα σουβλάκια, τα μπριζολάκια, τα μπιφτέκια, τα παϊδάκια και τα λουκάνικα.
  2. Ζεστάνετε καλά τη σχάρα ή το BBQ σας.
  3. Ψήστε πρώτα τα παϊδάκια και τα μπριζολάκια μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά.
  4. Ψήστε τα σουβλάκια κοτόπουλου και χοιρινού, γυρνώντας τα συχνά για ομοιόμορφο ψήσιμο.
  5. Ψήστε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.
  6. Ψήστε τα μπιφτέκια μέχρι να ψηθούν στο επιθυμητό επίπεδο.

Προετοιμασία συνοδευτικών:

  1. Για τις πατάτες: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνετε στον φούρνο για ½ ώρα.
  2. Ζεστάνετε τις πίτες σε τηγάνι ή στη σχάρα και κόψτε τες σε τέταρτα.
  3. Ετοιμάστε τις φρέσκες ντομάτες, τα αγγουράκια και το κρεμμύδι.
  4. Κόψτε τη φέτα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
  5. Τοποθετήστε τις ελιές και τις πίκλες σε μικρά μπολάκια.

Σερβίρισμα:

  1. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε μια μεγάλη ξύλινη πιατέλα.
  2. Τοποθετήστε τα κρέατα περιμετρικά σε ομάδες, για να είναι ευδιάκριτα.
  3. Βάλτε τις πίτες και τις πατάτες δίπλα στα κρέατα.
  4. Στολίστε με τις φέτες ντομάτας, αγγουριού, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τη φέτα, τις ελιές και τις πίκλες.
  5. Βάλτε τις σάλτσες σε μικρά μπολάκια στο κέντρο της πιατέλας.
  6. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και ρίγανη και προσθέστε τα λεμόνια για το σερβίρισμα.