Skip to main content

Κοτόπουλο Προβηγκίας “Poulet à la Provençale”

Κοτόπουλο Προβηγκίας “Poulet à la Provençale”

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

45'

Μερίδες

2

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για το Κοτόπουλο Προβηγκίας

  • 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο
  • 25 ml ελαιόλαδο, Νώμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (σε λωρίδες)
  • 1 πράσινη πιπεριά (σε λωρίδες)
  • 400γρ. ντομάτες κονκασέ, Freshona
  • 100ml λευκό κρασί ξηρό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, Kania
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, Νώμα
  • Αλάτι, πιπέρι, Νώμα

 

Για την πατάτα πουρέ

  • 125γρ. φακελάκι πατάτα πουρέ, Harvest Basket
  • 750γρ. γάλα φρέσκο, Milbona
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κ.γ. αλάτι, Νώμα
  • 1 κ.γ. πιπέρι, Νώμα
  • 1 κ.γ κουρκουμά, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το Κοτόπουλο Προβηγκίας

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αποσύρετέ το σε πιάτο.
  2. Στο ίδιο σκεύος σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τον πελτέ, τις ντομάτες κονκασέ, τα μυρωδικά και το κρασί. Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση.
  4. Επαναφέρετε το κοτόπουλο, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγομαγειρέψτε σκεπασμένο για περίπου 25 λεπτά.
  5. Στο τέλος προσθέστε τις ελιές, διορθώστε με αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα να δέσει. Σερβίρετε με πατάτα πουρέ.

 

Για τον πουρέ πατάτας

  1. Βράστε 750γρ. γάλα μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά και το βούτυρο.
  2. Αφού κοχλάσει προσθέστε το περιεχόμενο του φακέλου και ανακατέψτε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δέσει το μείγμα.
  3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία και αφήστε την πατάτα να κρυώσει.