Κοτόπουλο Προβηγκίας “Poulet à la Provençale”

Χρόνος Παρασκευής
15'

Χρόνος Ψησίματος
45'

Μερίδες
2

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για το Κοτόπουλο Προβηγκίας
- 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο
- 25 ml ελαιόλαδο, Νώμα
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 κόκκινη πιπεριά (σε λωρίδες)
- 1 πράσινη πιπεριά (σε λωρίδες)
- 400γρ. ντομάτες κονκασέ, Freshona
- 100ml λευκό κρασί ξηρό
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, Kania
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- 100γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, Νώμα
- Αλάτι, πιπέρι, Νώμα
Για την πατάτα πουρέ
- 125γρ. φακελάκι πατάτα πουρέ, Harvest Basket
- 750γρ. γάλα φρέσκο, Milbona
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 κ.γ. αλάτι, Νώμα
- 1 κ.γ. πιπέρι, Νώμα
- 1 κ.γ κουρκουμά, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το Κοτόπουλο Προβηγκίας
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αποσύρετέ το σε πιάτο.
- Στο ίδιο σκεύος σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον πελτέ, τις ντομάτες κονκασέ, τα μυρωδικά και το κρασί. Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση.
- Επαναφέρετε το κοτόπουλο, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγομαγειρέψτε σκεπασμένο για περίπου 25 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέστε τις ελιές, διορθώστε με αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα να δέσει. Σερβίρετε με πατάτα πουρέ.
Για τον πουρέ πατάτας
- Βράστε 750γρ. γάλα μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά και το βούτυρο.
- Αφού κοχλάσει προσθέστε το περιεχόμενο του φακέλου και ανακατέψτε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία και αφήστε την πατάτα να κρυώσει.