“Red Velvet cupcakes” από παντζάρι με σοκολατένια επικάλυψη από μους αβοκάντο
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
6
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη σοκολατένια επικάλυψη
- 1 μεγάλo ώριμo αβοκάντο βάρους 350γρ. (με πυρήνα και φλούδα)
- 1 κ.σ. κακάο, belbake
- 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο, GO ON
- 65γρ. λιωμένη σοκολάτα (κουβερτούρα), J.D Gross
- ½ κ.σ. μέλι, νώμα
- 1 πρέζα αλάτι
Για τα cupcakes
- 75γρ. φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, νώμα
- πρέζα αλάτι
- 50γρ. τριμμένο και στραγγισμένο μήλο
- 60γρ. πουρέ από φρέσκο παντζάρι
- 35γρ. λάδι φυτικό, vita d’or
- 90γρ.γάλα
- ½ κ.σ. μηλόξιδο, νώμα
- 1 ½ κ.γ. baking powder, belbake
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη σοκολατένια επικάλυψη
- Κόψτε στη μέση τα αβοκάντο και βγάλτε τον πυρήνα τους.
- Αφαιρέστε τη σάρκααπό το αβοκάντο με ένα κουτάλι και τοποθετήστε τη σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπολ.
- Προσθέστε μέσα στον κάδο του επεξεργαστή όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
- Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
- Τοποθετήστε μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ και βάλτε τη στο ψυγείο για μια ώρα περίπου μέχρι να ετοιμαστούν τα cupcakes.
Για τα cupcakes
- Ψήστε τα παντζάρια με το ξίδι μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων.
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι.
- Ανακατέψτε καλά στο ίδιο μπολ όλα τα υλικά με ένα σύρμα.
- Λαδώστε 6 ατομικά φορμάκια σιλικόνης και μοιράστε το μείγμα γεμίζοντας μέχρι τα ¾ τους.
- Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175°Cγια 20΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε τα με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή, σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
- Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα ακόμη 30΄ μέχρι να κρυώσουν πριν να τα στολίσετε. Στη συνέχεια ξεφορμάρετε και στολίστε με το μους σοκολάτας.