Skip to main content

Ribeye Αργεντινής με chimichurri

Ribeye Αργεντινής με chimichurri

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

15'

Μερίδες

2

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για το ribeye:

  • 2 μπριζόλες ribeye (πάχους 2,5-3 εκ.), περίπου 250-300 γρ. η καθεμία
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
  • Χοντρό αλάτι (π.χ. ανθός) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι | νώμα

Για το chimichurri:

  • 125ml ελαιόλαδο | νώμα
  • 40ml ξίδι απο κόκκινο κρασί ή μηλόξιδο | νώμα
  • 60 γρ. μαϊντανός φρέσκος (1/2 ματσάκι), μόνο τα φύλλα
  • 2 κ.σ. ρίγανη φρέσκια (ή 1½ κ.σ. αποξηραμένη)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (ή 1 κ.γ. νιφάδες τσίλι), ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. χυμός λάιμ
  • ½ κ.γ. αλάτι | νώμα
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ετοιμάζουμε το chimichurri:

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
  3. Αφήνουμε το chimichurri να «σταθεί» για τουλάχιστον 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρήση, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Ετοιμάζουμε τις μπριζόλες:

  1. Αφήνουμε το κρέας εκτός ψυγείου για 20-30 λεπτά, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.

Ψήσιμο:

  1. Ζεσταίνουμε καλά ένα μαντεμένιο τηγάνι ή προθερμαίνουμε την ψησταριά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ψήνουμε τις μπριζόλες για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο (medium) ή ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  3. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά προτού το κόψουμε.

 

Σερβίρισμα:

  1. Κόβουμε το ribeye σε φέτες, τοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με chimichurri.
  2. Σερβίρουμε με φρέσκα ψητά λαχανικά ή πατάτες στον φούρνο.

 

Συμβουλή: Το chimichurri μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως 3 ημέρες, αλλά αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού το σερβίρουμε.