Skip to main content

Ρύζι γιασεμί με σάλτσα καρύδας και μάνγκο

Ρύζι γιασεμί με σάλτσα καρύδας και μάνγκο

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

25'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Υλικά

  • 1 φλ. ρύζι γιασεμί, Golden Sun
  • 1 φλ. νερό
  • 400γρ. κονσέρβα γάλα καρύδας, Freshona
  • 2 κ.σ ζάχαρη λευκή, Belbake
  • ¼ κ.γ. αλάτι, νώμα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (για την σάλτσα)
  • 1 μεγάλο ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι, για γαρνίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Μαγείρεμα ρυζιού: Ξεπλύνετε το ρύζι γιασεμί με κρύο νερό 2–3 φορές, μέχρι το νερό να βγαίνει σχεδόν καθαρό.
  2. Βάλτε το ρύζι σε κατσαρολάκι με 1 φλ. νερό, ½ φλ. γάλα καρύδας, 1 κ.σ ζάχαρη και αλάτι.
  3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
  4. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο για άλλα 5–7 λεπτά.
  5. Σάλτσα καρύδας για γαρνίρισμα: Σε κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα καρύδας που έμεινε με 1 κ.σ ζάχαρη.
  6. Διαλύστε το κορν φλάουρ σε 2 κ.σ. νερό και προσθέστε το στο γάλα καρύδας.
  7. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά σε κρεμώδη σάλτσα.
  8. Σερβίρισμα: Σε κάθε πιάτο βάλτε μια μερίδα ρύζι με σάλτσα καρύδας.
  9. Τοποθετήστε δίπλα φέτες μάνγκο.
  10. Περιχύστε με λίγη έξτρα σάλτσα καρύδας.
  11. Γαρνίρετε με καβουρδισμένο σουσάμι.