Skip to main content

Ριζότο κολοκύθας

Ριζότο κολοκύθας

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

25'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για την κολοκύθα:

  • 300 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο | Νώμα
  • ½ κ.γ. αλάτι | Νώμα

 

Για το ριζότο:

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο | Milbona
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι | Νώμα
  • 200 γρ. ρύζι για ριζότο ή καρολίνα Σερρών | Νώμα
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί | Cimarosa
  • 800ml ζωμός λαχανικών | Kania

 

Για το τελείωμα:

  • 100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένη | Lovillio (ή 100 γρ. παρμεζάνα σε νιφάδες | Lovillio)
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, παγωμένο | Milbona
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι | Νώμα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. σπόροι κολοκύθας | Alesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ