Skip to main content

Σαλάτα με φιστίκια, αγγούρι και τσίλι

Σαλάτα με φιστίκια, αγγούρι και τσίλι

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

0'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλα αγγούρια, αποφλοιωμένα
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο | νώμα
  • 2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι | Vitasia
  • ½ κ.γ. ψιλοκομμένο τσίλι
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • 100 γρ. καβουρδισμένα φιστίκια, χοντροκομμένα | Alesto
  • 2 κ.σ. τραγανό τηγανητό κρεμμύδι | Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Πλένουμε και αποφλοιώνουμε τα αγγουράκια. Κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τα σπόρια με ένα κουταλάκι του τσαγιού. Κόβουμε σε φέτες.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά για τη σάλτσα: ξίδι, σάλτσα τσίλι, φρέσκο τσίλι, και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, το αγγουράκι και αφήνουμε να μαριναριστεί για μισή ώρα.
  4. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα φιστίκια, και ανακατεύουμε.
  5. Τέλος, σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με τηγανητό κρεμμύδι.