Σαλάτα με ψητό καρπούζι & χαλούμι με τσίλι ΓΑΛΠΟ

Χρόνος Παρασκευής
30'

Χρόνος Ψησίματος
15'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. καρπούζι
- 1 κ.γ. αλάτι | νώμα
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι | Vita d’or
- 200 γρ. χαλούμι με τσίλι | ΓΑΛΠΟ
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
- 1 κ.γ. μέλι | νώμα
- 150 γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
- 10 φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
- 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα | νώμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
- 2 κ.σ. μηλόξιδο | νώμα
- 1 κ.γ. μουστάρδα | Kania
- Μαύρο πιπέρι | νώμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Κόψτε το καρπούζι σε φέτες πάχους περίπου 3 εκ. και αφαιρέστε τη φλούδα.
- Κόψτε το χαλούμι σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
- Τοποθετήστε το καρπούζι σε σχάρα ή ταψί με σχάρα, πασπαλίστε το με λίγο αλάτι και αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά, ώστε να αποβάλει τα περιττά υγρά.
- Βάλτε το κομμένο κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λάιμ και το μέλι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι και αφήστε το μείγμα στην άκρη για 30 λεπτά.
- Ανάψτε το μπάρμπεκιου για άμεσο ψήσιμο ή προθερμάνετε καλά ένα σχαροτήγανο.
- Αλείψτε τις φέτες χαλουμιού και καρπουζιού με λίγο φυτικό λάδι.
- Ψήστε τις φέτες χαλουμιού και καρπουζιού απευθείας στη σχάρα ή στο σχαροτήγανο μέχρι να ροδίσουν. Γυρίστε τες και ψήστε κι από την άλλη πλευρά.
- Κόψτε το καρπούζι σε κύβους ή ό,τι άλλο σχήμα επιθυμείτε.
- Τοποθετήστε την ανάμεικτη πράσινη σαλάτα σε σχήμα στεφανιού γύρω από μια μεγάλη πιατέλα.
- Τοποθετήστε στο κέντρο της πιατέλας ένα μικρό μπολ για τη βινεγκρέτ.
- Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέσα στο μπολ.
- Γαρνίρετε τη σαλάτα με τις ψημένες φέτες καρπουζιού, το χαλούμι, τα μαριναρισμένα κρεμμύδια, τα φύλλα δυόσμου και τα φιστίκια.
- Σερβίρετε αμέσως.