Skip to main content

Σαλάτα με χταπόδι – Salada de polvo

Σαλάτα με χταπόδι – Salada de polvo

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κονσέρβες χταπόδι σε ελαιόλαδο (συνολικά ~300 γρ.) | ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ½ κ.σ. ξίδι | νώμα
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι | νώμα

 

Για το σερβίρισμα:

  • 4 μεγάλα φύλλα μαρουλιού
  • Φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ανοίξτε τις κονσέρβες και στραγγίξτε καλά το χταπόδι. Κρατήστε το ελαιόλαδο από την κονσέρβα. Αν το χταπόδι είναι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, κόψτε το σε μπουκιές.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε το χταπόδι με 4 κ.σ. ελαιόλαδο από την κονσέρβα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ξίδι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατέψτε απαλά, γισ να καλυφθούν όλα τα υλικά.
  4. Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά πριν από το σερβίρισμα, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  5. Σερβίρετέ την δροσερή, πάνω στα φύλλα μαρουλιού, συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί.