Σαλάτα με χταπόδι – Salada de polvo

Χρόνος Παρασκευής
20'

Χρόνος Ψησίματος
5΄

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 3 κονσέρβες χταπόδι σε ελαιόλαδο (συνολικά ~300 γρ.) | ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 ½ κ.σ. ξίδι | νώμα
- Χυμός από ½ λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι | νώμα
Για το σερβίρισμα:
- 4 μεγάλα φύλλα μαρουλιού
- Φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ανοίξτε τις κονσέρβες και στραγγίξτε καλά το χταπόδι. Κρατήστε το ελαιόλαδο από την κονσέρβα. Αν το χταπόδι είναι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, κόψτε το σε μπουκιές.
- Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε το χταπόδι με 4 κ.σ. ελαιόλαδο από την κονσέρβα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ξίδι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε απαλά, γισ να καλυφθούν όλα τα υλικά.
- Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά πριν από το σερβίρισμα, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Σερβίρετέ την δροσερή, πάνω στα φύλλα μαρουλιού, συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί.