Spätzle

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- 2 μεγάλα αυγά
- 75 ml νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. βούτυρο, Milbona
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
Για σερβίρισμα:
- Τριμμένο τυρί Emmental, Lovilio
- Τραγανό κρεμμύδι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη ζύμη
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το νερό σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί ελαστική, κολλώδης ζύμη. (Η ζύμη πρέπει να είναι πιο υγρή από ζύμη ψωμιού, αλλά πιο σφιχτή από χυλό.)
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Για το βράσιμο
- Βάζουμε μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει, προσθέτοντας λίγο αλάτι.
- Με ειδικό τρίφτη για spätzle ή με τρυπητή κουτάλα, περνάμε μικρές ποσότητες ζύμης ώστε να πέφτουν κομματάκια στο βραστό νερό.
- Όταν τα spätzle ανέβουν στην επιφάνεια (1-2 λεπτά), τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μπολ με λίγο βούτυρο.
Για το σερβίρισμα
- Ζεσταίνουμε τα spätzle σε τηγάνι με λιωμένο βούτυρο.
- Σερβίρουμε ζεστά, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Πασπαλίζουμε με τυρί Emmental/Gruyère και τραγανό κρεμμύδι.