Skip to main content

Spätzle

Spätzle

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 75 ml νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο, Milbona
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

Για σερβίρισμα:

  • Τριμμένο τυρί Emmental, Lovilio
  • Τραγανό κρεμμύδι, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη ζύμη

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και το νερό σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί ελαστική, κολλώδης ζύμη. (Η ζύμη πρέπει να είναι πιο υγρή από ζύμη ψωμιού, αλλά πιο σφιχτή από χυλό.)
  3. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Για το βράσιμο

  1. Βάζουμε μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει, προσθέτοντας λίγο αλάτι.
  2. Με ειδικό τρίφτη για spätzle ή με τρυπητή κουτάλα, περνάμε μικρές ποσότητες ζύμης ώστε να πέφτουν κομματάκια στο βραστό νερό.
  3. Όταν τα spätzle ανέβουν στην επιφάνεια (1-2 λεπτά), τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μπολ με λίγο βούτυρο.

Για το σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνουμε τα spätzle σε τηγάνι με λιωμένο βούτυρο.
  2. Σερβίρουμε ζεστά, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Πασπαλίζουμε με τυρί Emmental/Gruyère και τραγανό κρεμμύδι.