Skip to main content

Στρογκανόφ

Στρογκανόφ

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. βοδινό φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, Kania
  • 1 κ.σ. (25γρ.) βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • ½ κ.σ. φυτικό λάδι, Vita dor
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ. αλεύρι, νώμα
  • 100γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 100ml μπράντι, Majestat
  • 50ml λευκό κρασί
  • 200γρ. ξινόκρεμα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Για την γαρνιτούρα

  • Αγγουράκι τουρσί, κομμένο σε λωρίδες
  • Τηγανητό κρεμμύδι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Κόψτε το βοδινό σε λωρίδες και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
  2. Μέσα στο μπολ ρίξτε το αλεύρι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατέψτε καλά.
  3. Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μαζί με το βούτυρο και το λάδι.
  4. Προσθέτετε το κρεμμύδι με το αλάτι και σοτάρετε μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
  5. Προσθέτουμε το βοδινό και σοτάρετε ώστε να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές.
  6. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα στο τηγάνι τα μανιτάρια.
  7. Ρίξτε το μπράντι στο τηγάνι και ανάψτε προσεκτικά με ένα αναπτήρα.
  8. Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα τότε ρίξτε μέσα το κρασί.
  9. Χαμηλώστε τη φωτιά και ψήστε μέχρι να ελαττωθεί το κρασί στο μισό.
  10. Τέλος προσθέστε την ξινή κρέμα με τον μαϊντανό και ανακατέψτε.