Στρογκανόφ με μανιτάρια

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ζυμαρικά (π.χ. φαρφάλες ή ταλιατέλες) | Combino
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ. μανιτάρια (λευκά ή άλλα) κομμένα σε φέτες
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας | Vitasia
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | νώμα
- 200ml ζωμός λαχανικών | Kania
- 200ml φυτική κρέμα (π.χ. σόγιας ή βρόμης) | Vemondo
- 1 κ.σ. μουστάρδα | Kania
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα | νώμα
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι | νώμα
- ½ κ.γ. αλάτι | νώμα
- 1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και τα στραγγίζουμε.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη σόγια και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε επί 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα.
- Το σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο μαϊντανό και διατροφική μαγιά.