Skip to main content

Στρογκανόφ με μανιτάρια

Στρογκανόφ με μανιτάρια

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ζυμαρικά (π.χ. φαρφάλες ή ταλιατέλες) | Combino
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. μανιτάρια (λευκά ή άλλα) κομμένα σε φέτες
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας | Vitasia
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | νώμα
  • 200ml ζωμός λαχανικών | Kania
  • 200ml φυτική κρέμα (π.χ. σόγιας ή βρόμης) | Vemondo
  • 1 κ.σ. μουστάρδα | Kania
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα | νώμα
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι | νώμα
  • ½ κ.γ. αλάτι | νώμα
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και τα στραγγίζουμε.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τη σόγια και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε επί 3-4 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά.
  7. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα.
  8. Το σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο μαϊντανό και διατροφική μαγιά.