Μαλακά τάκος με γαρίδες, γκουακαμόλε και “Pico de gallo”

Χρόνος Παρασκευής
30'

Χρόνος Ψησίματος
15'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Ένα κουτί FAJITA MEAL KIT, El Tequito περιλαμβάνει: 8 μέτριες πίτες τορτίγιας, σάλτσα Fajita, μεξικάνικα μπαχαρικά)
Υλικά για 8 μέτριες πίτες τορτίγιας (με τη σειρά που θα τοποθετηθούν πάνω στην πίτα)
- 8 μέτριες πίτες τορτίγιας (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
- Φυτικό λάδι για το ψήσιμο της πίτας | Vita d’or
- 8 κ.σ. σάλτσα γκουακαμόλε | Snack Day ή βλ. Συνταγή #4
- Ανάμεικτη σαλάτα με μοβ λάχανο
- 24 τεμάχια μέτριες καθαρισμένες γαρίδες | Ocean Sea
- Σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo”
- 100 γρ. φέτα, θρυματισμένη
- 2 κ.γ. μεξικάνικα μπαχαρικά (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
- 8 κ.σ. σάλτσα Fajita (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
- 1 μοσχολέμονο (λάιμ) ή 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες (wedges), για το σερβίρισμα
Υλικά για Σάλτσα ντομάτας «Pico de gallo»
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 1 χυμός από λάιμ
- ½κ.γ.κύμινο | Kania
- Αλάτι | νώμα
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Kania
- Ανάμεικτα μπαχαρικά | Deluxe
Υλικά για Γκουακαμόλε
- 2ώριμα αβοκάντο, λιωμένα με το πιρούνι
- Μισή ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo”
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάζουμε τις γαρίδες: Ανακατεύουμε τις γαρίδες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μεξικάνικα μπαχαρικά από τη συσκευασία. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε τις γαρίδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι έτοιμες.
- Ζεσταίνουμε τις πίτες: Λίγο πριν το σερβίρισμα, ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λαδιού, μέχρι να μαλακώσουν και να είναι εύκαμπτες.
- Συναρμολογούμε τα τάκος: Αλείφουμε κάθε πίτα με 1-2 κ.σ. γκουακαμόλε και προσθέτουμε από πάνω λίγη σαλάτα (π.χ. ψιλοκομμένο μαρούλι ή ανάμεικτα λαχανικά).
- Τοποθετούμε πάνω από τη σαλάτα 3 γαρίδες, προσθέτουμε 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας τύπου «Pico de gallo» και πασπαλίζουμε με λίγη θρυμματισμένη φέτα.
- Πασπαλίζουμε με επιπλέον μεξικάνικα μπαχαρικά για ενίσχυση της γεύσης.
- Συνοδεύουμε κάθε τάκο με ένα κομμάτι μοσχολέμονου στο πλάι.
- Σερβίρουμε αμέσως, όσο οι πίτες και οι γαρίδες είναι ζεστές.
Μέθοδος παρασκευής “Pico de gallo“
- Βάζουμε όλα τα υλικάσε ένα μέτριο μπολκαι ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για ½-1 ώρα μέχρι να μαριναριστούν καλά τα υλικά.
Μέθοδος παρασκευής Γκουακαμόλε
- Βάζουμε τοαβοκάντοσε ένα μέτριο μπολκαι το πολτοποιούμε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.