Temaki (χειροποίητος κώνος)

Χρόνος Παρασκευής
10'

Χρόνος Ψησίματος
30'

Μερίδες
4 κώνοι

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- ≈ 160 γρ. μαγειρεμένο ρύζι για σούσι | Vitasia
- 2 φύλλα nori κομμένα στη μέση | Vitasia
- 100 γρ. κοτόπουλο πανέ ψημένο | Vitasia
- 2 κ.σ. (≈ 30 γρ.) μαγιονέζα με siracha | Vitasia
- ½ αβοκάντο σε λωρίδες
- 1 αγγούρι τουρσί σε λωρίδες | Freshona
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε το ρύζι για σούσι.
- Κόψτε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
- Πάρτε μισό φύλλο nori, με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα έξω.
- Βάλτε 2 κ.σ. (≈ 40 γρ.) ρύζι στη μία άκρη και προσθέστε τη γέμιση διαγώνια στη μέση, αφήνοντας περίπου μισό δάχτυλο περιμετρικά.
- Τυλίξτε σε κώνο και σερβίρετε αμέσως με σάλτσα σόγιας, wasabi και gari.

