Skip to main content

Ταϊλανδέζικη σούπα καρύδας με κοτόπουλο – Tom Kha Gai

Ταϊλανδέζικη σούπα καρύδας με κοτόπουλο – Tom Kha Gai

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

15'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 400ml ζωμός κοτόπουλου | Kania
  • 400ml γάλα καρύδας | Vitasia
  • 400 γρ. μοιροί κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
  • 1 στέλεχος λεμονόχορτου, κοπανισμένο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 3 φύλλα λάιμ καφίρ, τσακισμένα και σκισμένα σε μεγάλα κομμάτια, ή ξύσμα από ένα λάιμ με 2 φύλλα δάφνης
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές, σπασμένες ή κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 30ml σάλτσα ψαριού
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη | Belbake
  • 150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε μπουκιές
  • Χυμός από ένα λάιμ
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρος, ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα
  • Ρύζι jasmine για σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράστε τον ζωμό κοτόπουλου και στη συνέχεια προσθέστε και το κοτόπουλο.
  2. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει.
  3. Προσθέστε το γάλα καρύδας, το λεμονόχορτο, το τζίντζερ, τα φύλλα λάιμ (ή το ξύσμα με τη δάφνη), τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη.
  4. Σιγοβράστε για 5 λεπτά, ώστε να αρωματιστεί η σούπα.
  5. Κλείστε τη φωτιά και προσθέστε τον χυμό λάιμ.
  6. Αφαιρέστε το λεμονόχορτο.
  7. Γαρνίρετε τη σούπα με φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο και σερβίρετέ τη ζεστή.
  8. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ρύζι jasmine ή να την απολαύσετε σκέτη.