Ταϊλανδέζικη σούπα καρύδας με κοτόπουλο – Tom Kha Gai

Χρόνος Παρασκευής
30'

Χρόνος Ψησίματος
15'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 400ml ζωμός κοτόπουλου | Kania
- 400ml γάλα καρύδας | Vitasia
- 400 γρ. μοιροί κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
- 1 στέλεχος λεμονόχορτου, κοπανισμένο
- 1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 3 φύλλα λάιμ καφίρ, τσακισμένα και σκισμένα σε μεγάλα κομμάτια, ή ξύσμα από ένα λάιμ με 2 φύλλα δάφνης
- 2 μικρές καυτερές πιπεριές, σπασμένες ή κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 30ml σάλτσα ψαριού
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη | Belbake
- 150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε μπουκιές
- Χυμός από ένα λάιμ
- Φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρος, ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα
- Ρύζι jasmine για σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράστε τον ζωμό κοτόπουλου και στη συνέχεια προσθέστε και το κοτόπουλο.
- Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει.
- Προσθέστε το γάλα καρύδας, το λεμονόχορτο, το τζίντζερ, τα φύλλα λάιμ (ή το ξύσμα με τη δάφνη), τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη.
- Σιγοβράστε για 5 λεπτά, ώστε να αρωματιστεί η σούπα.
- Κλείστε τη φωτιά και προσθέστε τον χυμό λάιμ.
- Αφαιρέστε το λεμονόχορτο.
- Γαρνίρετε τη σούπα με φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο και σερβίρετέ τη ζεστή.
- Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ρύζι jasmine ή να την απολαύσετε σκέτη.