Skip to main content

Τρίχρωμο Κέικ Γεωγραφίας (Ζέβρα)

Τρίχρωμο Κέικ Γεωγραφίας (Ζέβρα)

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

40'

Μερίδες

8 κομμάτια

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για το βασικό μείγμα βανίλιας:

  • 250 γρ. ηλιέλαιο | Vita d’or
  • 200 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη | Belbake
  • 4 μέτρια αβγά (200 γρ.) | Νώμα
  • 120 γρ. φρέσκο γάλα | Milbona
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο | Νώμα
  • 1 φακελάκι βανίλια (8 γρ.) | Belbake
  • 1 κ.γ. baking powder | Belbake

 

Για το μείγμα κακάο:

  • 1 ½ κ.σ. άγλυκο κακάο, κοσκινισμένο (15 γρ.) | Belbake

 

Για το κόκκινο μείγμα:

  • 3 κ.σ. πουρέ από raspberries

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προετοιμασία φόρμας: Στρώστε λαδόχαρτο στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 20 εκ., αφήνοντας περίπου 1 εκ. να εξέχει. Λαδώστε καλά με σπρέι ή φυτικό λάδι.
  2. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (αέρα).
  3. Παρασκευή βασικού μείγματος βανίλιας: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με σύρμα το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Προσθέστε το αλεύρι, τη βανιλίνη και το baking powder και ανακατέψτε καλά.
  4. Χωρισμός μείγματος:
    Χωρίστε το μείγμα σε τρία μπολ (περίπου 350 γρ. σε κάθε μπολ).

    • Στο πρώτο μπολ αφήστε το μείγμα ως έχει (βανίλια).
    • Στο δεύτερο προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε καλά.
    • Στο τρίτο προσθέστε τον πουρέ από raspberries και ανακατέψτε καλά.
      Έτσι θα έχετε τρία μείγματα: βανίλια, κακάο και raspberries.
  5. Σχηματισμός κύκλων (εφέ ζέβρας):
    • Ρίξτε 3 κ.σ. από το μείγμα βανίλιας στο κέντρο της φόρμας.
    • Στη συνέχεια ρίξτε 3 κ.σ. από το μείγμα κακάο στο κέντρο του κύκλου βανίλιας.
    • Έπειτα ρίξτε 3 κ.σ. από το μείγμα raspberries στο κέντρο του κύκλου κακάο.
    • Επαναλάβετε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα, δημιουργώντας ομόκεντρους κύκλους.
  6. Ψήσιμο: Ψήστε στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι από το κέντρο του κέικ.