Τρίχρωμο Κέικ Γεωγραφίας (Ζέβρα)

Χρόνος Παρασκευής
25'

Χρόνος Ψησίματος
40'

Μερίδες
8 κομμάτια

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για το βασικό μείγμα βανίλιας:
- 250 γρ. ηλιέλαιο | Vita d’or
- 200 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη | Belbake
- 4 μέτρια αβγά (200 γρ.) | Νώμα
- 120 γρ. φρέσκο γάλα | Milbona
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο | Νώμα
- 1 φακελάκι βανίλια (8 γρ.) | Belbake
- 1 κ.γ. baking powder | Belbake
Για το μείγμα κακάο:
- 1 ½ κ.σ. άγλυκο κακάο, κοσκινισμένο (15 γρ.) | Belbake
Για το κόκκινο μείγμα:
- 3 κ.σ. πουρέ από raspberries
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προετοιμασία φόρμας: Στρώστε λαδόχαρτο στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 20 εκ., αφήνοντας περίπου 1 εκ. να εξέχει. Λαδώστε καλά με σπρέι ή φυτικό λάδι.
- Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (αέρα).
- Παρασκευή βασικού μείγματος βανίλιας: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με σύρμα το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανιλίνη και το baking powder και ανακατέψτε καλά. - Χωρισμός μείγματος:
Χωρίστε το μείγμα σε τρία μπολ (περίπου 350 γρ. σε κάθε μπολ).- Στο πρώτο μπολ αφήστε το μείγμα ως έχει (βανίλια).
- Στο δεύτερο προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε καλά.
- Στο τρίτο προσθέστε τον πουρέ από raspberries και ανακατέψτε καλά.
Έτσι θα έχετε τρία μείγματα: βανίλια, κακάο και raspberries.
- Σχηματισμός κύκλων (εφέ ζέβρας):
- Ρίξτε 3 κ.σ. από το μείγμα βανίλιας στο κέντρο της φόρμας.
- Στη συνέχεια ρίξτε 3 κ.σ. από το μείγμα κακάο στο κέντρο του κύκλου βανίλιας.
- Έπειτα ρίξτε 3 κ.σ. από το μείγμα raspberries στο κέντρο του κύκλου κακάο.
- Επαναλάβετε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα, δημιουργώντας ομόκεντρους κύκλους.
- Ψήσιμο: Ψήστε στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι από το κέντρο του κέικ.

