Skip to main content

Βασική ζύμη πίτσας αργής ωρίμανσης

Βασική ζύμη πίτσας αργής ωρίμανσης

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

2 πίτσες διαμ. 24εκ.

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ. χλιαρό νερό
  • 2 γρ. ξηρή μαγιά | Belbake
  • 10 γρ. ζάχαρη | Belbake
  • 40 γρ. ελαιόλαδο | νώμα
  • 200 γρ. αλεύρι χωριάτικο | νώμα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | νώμα
  • 6 γρ. αλάτι | νώμα

 

Για το άνοιγμα της ζύμης:

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις | νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Χρόνος αναμονής: 72 ώρες

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ.
  2. Ζυμώστε με τον γάντζο για 8 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε λαδωμένο δοχείο με καπάκι και βάλτε τη στο ψυγείο για 72 ώρες.
  4. Δύο ώρες πριν το ψήσιμο, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Τοποθετήστε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και χωρίστε την σε δύο μπάλες, τοποθετώντας τες σε λαδωμένα μπολ.
  6. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τις μπάλες ζύμης να φουσκώσουν για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Αλευρώστε τον πάγκο και τα χέρια σας, βγάλτε τη ζύμη και τοποθετήστε την στην αλευρωμένη επιφάνεια.
  8. Σηκώστε τη ζύμη στον αέρα και περιστρέψτε την κυκλικά, αφήνοντας τη βαρύτητα να την τεντώσει. Προσέξτε να μη σχηματιστεί τρύπα.
  9. Τοποθετήστε ξανά τη ζύμη στον πάγκο, κρατήστε την παλάμη σας στο κέντρο και τεντώστε τις άκρες με το άλλο χέρι, ώστε να παραμείνει πιο χοντρή στην περιφέρεια.
  10. Όταν η πίτσα φτάσει σε διάμετρο περίπου 24 εκ., είναι έτοιμη για ψήσιμο.
  11. Προσθέστε τα υλικά της επιλογής σας και ψήστε σύμφωνα με τη συνταγή σας.