Vegan Biryani
Χρόνος Παρασκευής
45'
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 γρ. σαφράν, Deluxe ανακατεμένο με 2 κ.σ. ζεστό γάλα καρύδας, Freshona
- 1φλιτζ. ρύζι (200γρ.) μπασμάτι, νώμα
- 50γρ. vegan βούτυρο ή μαργαρίνη, Vemondo
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό τσίλι ή ½ κ.γ σκόνη (προαιρετικά)
- 2 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
- 300γρ. μανιτάρια κομμένα σε μπουκιές
- 1 συσκευασία (300γρ.) vegan σνίτσελ κομμένα σε μπουκιές, Vemondo
- 250ml γάλα καρύδας, Freshona
- 250γρ. νερό
- 50γρ. cashews, Alesto
- 25γρ. σταφίδες, νώμα
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε τα υλικά της συνταγής. Ανακατέψτε το σαφράν με το ζεστό γάλα καρύδας και αφήστε το να βγάλει το χρώμα του.
- Πλύνετε και στραγγίστε το ρύζι.
- Σε μια ανοικτή και βαθιά κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι. Αφού καραμελώσει ελαφρώς, προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο, το τσίλι, τα αρτύματα garam masala και τα μανιτάρια.
- Σοτάρετε μέχρι να μαράνουν ελαφρώς τα μανιτάρια.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα vegan σνίτσελ, το νερό, το γάλα καρύδας, το σαφράν με το γάλα καρύδας, τα cashews, τις σταφίδες, το λεμόνι, τον κόλιανδρο και τον δύοσμο.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να βράσει το νερό.
- Τέλος προσθέστε μέσα το ρύζι και ανακατέψτε.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να εξατμιστεί το νερό χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα.
- Όταν εξατμιστεί το νερό, καλύψτε με μία καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
- Πριν σερβίρετε, σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει.
- Σερβίρετε με τσάτνεϊ.