9:00
Είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό πρωινό Σαββάτου και οι συμμετέχοντες ξεκινούν να καταφθάνουν στην Ακαδημία μας. Σήμερα θα ταξιδέψουμε στην μακρινή Κίνα και θα γνωρίσουμε καλύτερα, την υπέροχη αυτή κουζίνα.
10:00
Μετά την υπέροχη εισαγωγή, πάμε να ετοιμάσουμε κινέζικη σούπα με “dumplings” σε φρέσκο ζωμό γαρίδας. Τόσο ο ζωμός, όσο και τα dumplings μας θα προετοιμαστούν από το μηδέν, όπως ακριβώς προστάζει η παραδοσιακή συνταγή.
11:00
Στη συνέχεια προχωράμε σε μια συνταγή που γνωρίζουμε όλοι καλά και αγαπάμε, γλυκόξινο κοτόπουλο “sweet and sour”. Η διαδικασία της συνταγής χρειάζεται αρκετή προετοιμασία, όμως δίνει στους συμμετέχοντες ιδιαίτερη ικανοποίηση που μαθαίνουν πώς να την φτιάχνουν με τον αυθεντικό τρόπο!
12:00
Συνεχίζουμε με ένα κλασικό και θρεπτικό συνοδευτικό, τηγανητό ρύζι με αυγό και λαχανικά.
12:30
Στη συνέχεια φτιάχνουμε κοτόπουλο chow mein, δηλαδή noodles με λαχανικά και κοτόπουλο! Μια συνταγή που «λάμπει» διά μέσου της απλότητάς της!
13:00
Κλείνουμε με ένα απίθανο κινέζικο γλυκό: κινέζικες τηγανίτες με μπανάνα και ανανά! Κι έτσι απολαυστικά, ακόμα ένα ταξίδι φτάνει στο τέλος του! Μέχρι το επόμενο!