Skip to main content

21 Σεπτεμβρίου 2024

9:00
Ακόμη ένα γεμάτο γεύσεις και αρώματα πρωινό στην Ακαδημία μας! Οι συμμετέχοντες αφού απόλαυσαν τον καφέ τους, κάθισαν άνετα στη θέση τους, περιμένοντας για την παράδοση από τον σεφ.
10:00
Ο σεφ ξεκίνησε την παράδοση για τις Γεύσεις από τη Νότια Ιταλία, με το μαγειρικό ταξίδι των συμμετεχόντων να ξεκινάει με ένα κλασικό ιταλικό aperitivo, το αναζωογονητικό κοκτέιλ Bicicletta. Από εκεί, η μαγεία της Νάπολης ζωντάνεψε με τη δημιουργία της αυθεντικής Pizza Napoletana, με την αφράτη ζύμη να ψήνεται ιδανικά και να γεμίζει τον χώρο με λαχταριστές μυρωδιές.
10:30
Στη συνέχεια, μεταφερθήκαμε στην Καμπανία, όπου οι συμμετέχοντες έφτιαξαν το απόλυτο Calzone, γεμιστό με αυθεντικά ιταλικά υλικά. Από την Κατάνια της Σικελίας, η Pasta alla Norma έκανε την εμφάνισή της, με φρέσκες μελιτζάνες και νόστιμη σάλτσα να συνθέτουν ένα παραδοσιακό πιάτο που πάντα εντυπωσιάζει.
11:30
Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με το απολαυστικό τζελάτο σε ψωμί μπριός, ένα γλυκό από τη Σικελία που συνδύασε την κρεμώδη υφή του παγωτού με την αφράτη υφή του μπριός. Τέλος, το ταξίδι μας κατέληξε στην Απούλια, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν το μοναδικό Caffe Leccese — κρύος καφές με αμυγδαλένιο σιρόπι που έδωσε έναν εξωτικό τόνο στην ημέρα.
12:00
Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και γεμάτη ενθουσιασμό, με τους συμμετέχοντες να δημιουργούν, να γελούν και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή του ταξιδιού στη γαστρονομική παράδοση της Νότιας Ιταλίας. Στο τέλος, οι γεύσεις και οι στιγμές έφεραν τους πάντες πιο κοντά, με χορτάτες καρδιές στην τραπεζαρία της Ακαδημίας μας!