12 Ιουλίου 2025
Η μέρα ξεκίνησε με μια σαλάτα με φιστίκια, αγγούρι και τσίλι, μια δροσερή και πικάντικη εισαγωγή που συνδύαζε τραγανές υφές και έντονα αρώματα. Οι συμμετέχοντες έμαθαν να ισορροπούν το γλυκό, το ξινό και το καυτερό – τη βάση κάθε καλού ταϊλανδέζικου πιάτου.
Στη συνέχεια, πέρασαν στο Kha Nom Pang Nha Goong, δηλαδή τηγανητό ψωμί γαρίδας, ένα ιδιαίτερο street food σνακ. Έμαθαν πώς να διαχειρίζονται την πάστα γαρίδας, να πετυχαίνουν σωστό τηγάνισμα και να το συνοδεύουν με dip γλυκού τσίλι.
Το βασικό πιάτο προετοιμάστηκε σταδιακά: πρώτα μαγείρεψαν αρωματικό ρύζι γιασεμί, και έπειτα την πλούσια σούπα καρύδας με κοτόπουλο (Tom Kha Gai) – ένα πιάτο γεμάτο φρεσκάδα από λεμονόχορτο, τζίντζερ και γάλα καρύδας.
Το αποκορύφωμα ήταν το Pad Thai με βοδινό, όπου οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν στο σωστό σοτάρισμα, το timing, την τεχνική του stir fry και φυσικά στο σωστό δέσιμο σάλτσας με noodles.
Το μάθημα έκλεισε με ένα δροσιστικό παγωτό με γάλα καρύδας, μπανάνα και μάνγκο – μια φυσική, ελαφριά και εξωτική πρόταση που ενθουσίασε.