9:00
Ένα ακόμα πρωινό Σαββάτου στη Lidl Food Academy και οι καλεσμένοι μας άρχισαν να καταφτάνουν! Προετοιμαζόμαστε με φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ και νόστιμο πρόγευμα, προτού ξεκινήσουμε το μάθημα!
09:30
Το σημερινό μάθημα θα ασχοληθεί με χορτοφαγικές συνταγές της Μέσης Ανατολής που ο καθένας μπορεί εύκολα να φτιάξει.
10:00
Ξεκινάμε φτιάχνοντας Χορτοφαγικά kofta με σάλτσα ντομάτας σε πίτα. Τα kofta είναι είδος κεφτέ που συναντάμε σε κουζίνες των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας. Ο σεφ μας δείχνει μία πεντανόστιμη χορτοφαγική εκδοχή τους.
11:00
Στη συνέχεια φτιάχνουμε μία δροσερή σαλάτα Φατούς. Μία ιδιαιτέρως νόστιμη κι αρωματική σαλάτα ανατολίτικης προέλευσης που μοιάζει πολύ με τη δική μας χωριάτικη -χωρίς τη φέτα και με πολύ ψιλοκομμένα όλα τα υλικά της. Περιέχει μπόλικο δυόσμο και μαϊντανό, λεμόνι και κομματάκια ψημένης ή τηγανισμένης αραβικής πίτας. Το άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο που περιέχει είναι το σουμάκ, ένα κοκκινωπό μπαχαρικό με υπόξινη γεύση.
12:00
Για το απαραίτητο γλυκό έχουμε σιροπιαστές φωλιές μπακλαβά με πραλίνα φουντουκιού, φτιαγμένες με σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης αντί για ζάχαρη. Οι προσκεκλημένοι μας ήδη γλείφουν τα δάχτυλα τους!
13:30
Οι καλεσμένοι μας απολαμβάνουν επιτέλους τα υπέροχα πιάτα που ετοίμασαν στην τραπεζαρία της Ακαδημίας! Ένα ακόμα υπέροχο γαστρονομικό σεμινάριο κλείνει με τον ιδανικό τρόπο!