9:00
Οι συμμετέχοντες του σημερινού σεμιναρίου καταφθάνουν στην Ακαδημία μας μας και ετοιμαζόμαστε για ακόμα ένα λαχταριστό μάθημα! Σήμερα η Ακαδημία μυρίζει Ιταλία και συγκεκριμένα, σπιτικές πίτσες!
09:30
Ξεκινάμε με την πρώτη μας συνταγή, τραγανή κρύα πίτσα με φέτα και φρέσκα λαχανικά, για μια πιο ελαφριά και χορτοφαγική εκδοχή της Ιταλικής νοστιμιάς!
10:00
Στη συνέχεια, μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε αυθεντική ζύμη πίτσας αργής ωρίμανσης. Ο Σεφ Πετεβίνος μας διδάσκει πώς να πετυχαίνουμε την τέλεια ζύμη κάθε φορά, ενώ παράλληλα μας δείχνει την παραδοσιακή τεχνική ανοίγματος του φύλλου.
11:00
Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από το μενού η κλασική πίτσα Μαργαρίτα, η οποία ξεχωρίζει πάντα μέσα από την απλότητά της! Με υλικά όπως σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και βασιλικό, αποτελεί μια σταθερή γευστική αξία.
12:00
Συνεχίζουμε με μία υπέροχη παραλλαγή παραλλαγή της πίτσας, το καλτσόνε, με προσούτο και κατσικίσιο τυρί. Οι μυρωδιές πλημμυρίζουν την Ακαδημία και μας ανοίγουν την όρεξη.
13:00
Κλείνουμε το σημερινό μας μάθημα με γλυκιά πίτσα με κρεμώδες τυρί και φρούτα! Μια εναλλακτική εκδοχή του αγαπημένου μας εδέσματος, την οποία ανυπομονούμε όλοι να δοκιμάσουμε.
13:30
Η ώρα που περίμεναν όλοι οι συμμετέχοντες έφτασε επιτέλους. Τα εντυπωσιακά πιάτα που ετοιμάστηκαν στην κουζίνα, μεταφέρονται στην τραπεζαρία της Ακαδημίας όπου όλοι μπορούν να τα απολαύσουν! Μέχρι το επόμενο μάθημα…