9:00
Αυτό το πρωινό στην Ακαδημία μας, οι συμμετέχοντες θα ξυπνήσουν για τα καλά απ΄τις μυρωδιές του φρεσκοαλεσμένου καφέ αλλά και του σπιτικού barbeque που θα ψήσουν στη συνέχεια.
09:30
Ξεκινάμε με μία συνταγή πολύ κοντά στην καρδιά μας, χαλλούμι στο γκριλ. Όμως το συγκεκριμένο πιάτο, αλλάζει εντελώς με την προσθήκη μιας εξωτικής πινελιάς, της γλυκιάς σάλτσας τσίλι!
10:30
Στη συνέχεια, «μεταφερόμαστε» στην Ασία και φτιάχνουμε γαρίδες και σολομό με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας, συνοδευμένο με κρεμώδη πουρέ πατάτας αρωματισμένο με κουρκουμά και πασπαλισμένο με τραγανό κρεμμύδι.
11:30
Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν από το barbeque τα μπέργκερς! Αναλόγως προτίμησης, ψήνουμε ζουμερά μπέργκερς, βοδινά, χορτοφαγικά ή από κοτόπουλο! Συνοδεύουμε με υπέροχες πατατούλες στον φούρνο.
12:00
Συνεχίζουμε με μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με φέτα, μέλι και μουστάρδα καθώς και σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιού. Οι μυρωδιές έχουν πλημμυρίσει τον χώρο και μας έχει ανοίξει η όρεξη.
13:00
Τελειώνουμε το μάθημα με ένα υπέροχο επιδόρπιο: Σπιτικό παγωτό σάντουιτς! Μια καλοκαιρινή λιχουδιά που μας κάνει να ανυπομονούμε να τη δοκιμάσουμε.
13:30
Η ώρα που περίμεναν όλοι έφτασε! Οι συμμετέχοντες μεταφέρονται στην τραπεζαρία και επιτέλους απολαμβάνουν τις νοστιμιές που έχουν φτιάξει με τα χεράκια τους.