Skip to main content

10 Ιουνίου 2023

9:00
Αυτό το πρωινό στην Ακαδημία μας, οι συμμετέχοντες θα ξυπνήσουν για τα καλά απ΄τις μυρωδιές του φρεσκοαλεσμένου καφέ αλλά και του σπιτικού barbeque που θα ψήσουν στη συνέχεια.
09:30
Ξεκινάμε με μία συνταγή πολύ κοντά στην καρδιά μας, χαλλούμι στο γκριλ. Όμως το συγκεκριμένο πιάτο, αλλάζει εντελώς με την προσθήκη μιας εξωτικής πινελιάς, της γλυκιάς σάλτσας τσίλι!
10:30
Στη συνέχεια, «μεταφερόμαστε» στην Ασία και φτιάχνουμε γαρίδες και σολομό με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας, συνοδευμένο με κρεμώδη πουρέ πατάτας αρωματισμένο με κουρκουμά και πασπαλισμένο με τραγανό κρεμμύδι.
11:30
Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν από το barbeque τα μπέργκερς! Αναλόγως προτίμησης, ψήνουμε ζουμερά μπέργκερς, βοδινά, χορτοφαγικά ή από κοτόπουλο! Συνοδεύουμε με υπέροχες πατατούλες στον φούρνο.
12:00
Συνεχίζουμε με μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με φέτα, μέλι και μουστάρδα καθώς και σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιού. Οι μυρωδιές έχουν πλημμυρίσει τον χώρο και μας έχει ανοίξει η όρεξη.
13:00
Τελειώνουμε το μάθημα με ένα υπέροχο επιδόρπιο: Σπιτικό παγωτό σάντουιτς! Μια καλοκαιρινή λιχουδιά που μας κάνει να ανυπομονούμε να τη δοκιμάσουμε.
13:30
Η ώρα που περίμεναν όλοι έφτασε! Οι συμμετέχοντες μεταφέρονται στην τραπεζαρία και επιτέλους απολαμβάνουν τις νοστιμιές που έχουν φτιάξει με τα χεράκια τους.

Συνταγές Σεμιναρίου

Χαλλούμι στο γκριλ με γλυκιά σάλτσα τσίλι

Μπέργκερς

Γαρίδες και σολομός στο γκριλ με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας, πουρέ πατάτας και τραγανό κρεμμύδι

Φωτογραφίες Σεμιναρίου