Skip to main content
17 Μαΐου 2025

Στη Lidl Food Academy στήθηκε μια αληθινή λατινοαμερικάνικη φιέστα! Οι συμμετέχοντες, με χαμόγελα και όρεξη για δημιουργία, ξεκίνησαν το μάθημά τους με ένα αργεντίνικο ribeye και φρέσκο chimichurri, μαθαίνοντας τεχνικές ψησίματος και μαρινάδας.

Σειρά είχαν οι empanadas με αρωματική γέμιση από μανιτάρια, αβγό και ελιές – μια γεύση που συνδέει παράδοση και comfort food. Τα μαλακά τάκος με γαρίδες, pico de gallo και γκουακαμόλε έφεραν έντονα χρώματα και δροσερές γεύσεις στο πιάτο, με τους συμμετέχοντες να δημιουργούν το δικό τους τέλειο taco.

Ακολούθησε η εντυπωσιακή causa de atún, με στρώσεις πατάτας, τόνο και αβοκάντο, φέρνοντας το Περού στο τραπέζι μας. Και φυσικά, το μάθημα έκλεισε με picarones – τηγανίτες από γλυκοπατάτα με αρωματικό σιρόπι, που κέρδισαν όλους με την πρώτη μπουκιά.

Μια ημέρα γεμάτη ένταση, χρώματα και αυθεντικές γεύσεις, που απέδειξε πως η Λατινική Αμερική είναι… fiesta και στην κουζίνα!

Συνταγές Σεμιναρίου

Empanadas με μανιτάρι, αβγό και ελιές

Ribeye Αργεντινής με chimichurri

Μαλακά τάκος με γαρίδες, γκουακαμόλε και “Pico de gallo”

Picarones (περουβιανές τηγανίτες με σιρόπι)

Περουβιανή causa με τόνο (Causa de atún)