Skip to main content
14 Ιουνίου 2025

Η Lidl Food Academy γέμισε με αρώματα θάλασσας και καλοκαιρινές εικόνες, σε ένα σεμινάριο αφιερωμένο στις παραδοσιακές γεύσεις του Αιγαίου.

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν το μάθημα φτιάχνοντας μια χωριάτικη σαλάτα με twist, γεμάτη χρώματα και υφές. Μετά πέρασαν στο σαγανάκι με λεμονάτη σάλτσα μελιού, ένα κλασικό μεζεδάκι με δροσερή, γλυκόξινη ένταση.

Ακολούθησαν οι γαρίδες σαγανάκι, τις οποίες οι συμμετέχοντες φλαμπάρισαν με ούζο και συνδύασαν με πλούσια σάλτσα ντομάτας και φέτα, δίνοντας στο πιάτο ένταση και ελληνικό χαρακτήρα.

Η πιο ιδιαίτερη πρόταση της ημέρας ήταν η φάβα με καραμελωμένο καρότο, φακές και γαύρο μαρινάτο, ένα δημιουργικό, μοντέρνο πιάτο βασισμένο σε παραδοσιακά υλικά.

Για γλυκό, ήρθε από τις Κυκλάδες η καρπουζόπιτα, με άρωμα καλοκαιριού και συνοδεία παγωτού βανίλια. Το ιδανικό φινάλε σε μια ημέρα γεμάτη ήλιο, θάλασσα και αυθεντική ελληνική γεύση!

Συνταγές Σεμιναρίου

Σαγανάκι με λεμονάτη σάλτσα μελιού

Φάβα με καραμελωμένο καρότο, γαύρο μαρινάτο και φακές

Κυκλαδίτικη Καρπουζόπιτα