Skip to main content
20 Σεπτεμβρίου 2025

Οι συμμετέχοντες έφτασαν γεμάτοι ενθουσιασμό για να ζήσουν ένα γευστικό ταξίδι που ξεκινούσε από την Ασία και θα κατέληγε… πίσω στην Ελλάδα. Η ατμόσφαιρα γέμισε με αρώματα από φρέσκο κόλιανδρο, lime και σόγια.

Το μαγειρικό ταξίδι ξεκίνησε στην Ταϊλάνδη, με το διάσημο Pad Thai. Οι συμμετέχοντες έμαθαν να ισορροπούν τις γεύσεις – γλυκό, ξινό, αλμυρό και καυτερό – και να δημιουργούν ένα πιάτο γεμάτο ζωντάνια και χρώμα, με noodles ρυζιού, φιστίκια και φρέσκα λαχανικά.

Ακολούθησε μια στάση στην Κεντρική Ευρώπη, με τα Spätzle, τα αφράτα γερμανικά ζυμαρικά που φτιάχνονται με λίγα, απλά υλικά. Ο σεφ έδειξε την τεχνική για να γίνονται σωστά, ενώ οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν πώς ένα φαινομενικά απλό πιάτο μπορεί να κρύβει απίστευτη νοστιμιά.

Από εκεί, το ταξίδι πέρασε στην Ιταλία με τα Cacio e Pepe, μια συνταγή που αποδεικνύει πως η απλότητα είναι τέχνη. Μόνο τρία υλικά: ζυμαρικά, πεκορίνο και πιπέρι. Οι συμμετέχοντες έμαθαν πως με τη σωστή τεχνική μπορούν να δημιουργήσουν μια μεταξένια σάλτσα, χωρίς να χρειάζεται καθόλου κρέμα.

Η διαδρομή ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα, με ένα πιάτο που συνδυάζει παράδοση και ζεστασιά: Σοφιγάδο με κοτόπουλο και μακαρόνια. Τα αρώματα από κανέλα, κρασί και ντομάτα πλημμύρισαν την αίθουσα, ενώ όλοι γεύτηκαν ένα comfort food πιάτο που έκλεισε ιδανικά το ταξίδι.

Οι συμμετέχοντες έφυγαν γεμάτοι γνώσεις, ιδέες και έμπνευση να συνεχίσουν το ταξίδι της γεύσης στη δική τους κουζίνα.

Συνταγές Σεμιναρίου

Spätzle

Ζυμαρικά Cacio e Pepe

Σοφιγάδο με κοτόπουλο και μακαρόνια